arvot

Käytämme työssämme vain ekologia biohajoavia tuotteita. Mitä tämä sitten oikein tarkoittaa? Kerron hieman lisää meidän arvoistamme.  Kaikissa tuotteissa mitä käytämme on vain sellaisia ainesosia mitä luonnosta löytyy eli ne eivät jää maaperään tai vesistöihin vaan maatuvat eli täten palautuvat luontoon.

Käymämme tuotteet ovat niin pitkälle kotimaisia kuin mahdollista. Värjäävät kasvit ( henna, indigo, amla, cassia , katam) eivät kuitenkaan kasva suomen ilmastossa, joten ne tuodaan aina kauempaa, yleisimmin Intiasta. Käyttämistämme Ekopharman kasviväreissä intialaiset värikasvit yhdistyvät suomalaisiin hiusyrtteihin, joten niissä yhdistyvät kotimainen ja intialainen hiustenhoitoperinne. Kotimaiset yrtit (mm. nokkonen, kehäkukka, punajuuri, kamomilla) tuovat väreihin hoitavuutta ja auttavat värjääviä kasveja tarttumaan paremmin hiukseen. Tästä esimerkkinä nokkosen sisältämä rautaoksidi, mikä auttaa kasviväriä pysymään paremmin hiuksissa. Kotimainen vaihtoehto on aina ekologisempi sillä sitä ei ole kuljetettu pitkiä matkoja. Meillä Suomessa on luonnonkosmetiikan osalta viime vuosina tullut markkinoille mielettömiä innovaatioita ja yrityksiä, joista olen erittäin innoissani  ja ylpeä! Näistä nostankin esille suomalaiset marjoista valmistetut EKOPHARMA Helsinki -tuotteet sekä Linda Rautiaisen kehittämän MAA earth made savivaalennuksen, joita käytämme luonnollisesti työssämme.

Kunnioitamme kaikkea elämää joten täten kaikki käyttämämme tuotteet ovat aina täysin vegaanisia, mikä pitää luonnollisesti sisällään myös täydellisen elänkokeettomuuden.  Ekologisuus ja eettisyys monesti kulkevat käsi kädessä. Täytyy kuitenkin muistaa että ne ovat eri asia ja asiaa tulee tarkastella useammalta kantilta.  Siksi käytämmekin ainoastaan vegaanisia tuotteita ja materiaaleja myös sisustuksessa sekä työvälineissä. Kirjoitan teille vielä erikseen postauksen missä avaan mitä kaikkea epävegaanista luonnonkosmetiikka saattaakin sisältää, sillä se tarvitsee oman artikkelinsa.

 

ekologisuus

Nämä edellä mainitut arvot näkyvät meillä kaikessa toiminnassa; Sisustus, työvälineet, tuotteet, sekä käyttämämme palvelut ovat ekologisia, eettisiä, ja kotimaisia niin pitkälle kuin mahdollista. Kaikki ei kuitenkaan luonnollisesti aina toteudu niin kuin tahtoisi, ja kuten jo aiemmin mainitsin, värjääviä kasveja ei kasva Suomen ilmastossa, joten  ne on tuotava kauempaa. Teemme kuitenkin parhaamme ja esimerkiksi käytämme kotimaista ekosähköä, vettä säästävää ECOHEADS hanaa pesupaikalla ja luonnollisesti kierrätämme kaiken mahdollisen. Sisustuksessa käyttämämme mahdollisimman pitkälle uusiutuvia materiaaleja, huonekaluja olemme tehneet paljon kalusteita itse kotimaisesta vastuullisesti kasvatetusta puusta. Meillä on lisäksi paljon kierrätettyä, ja tarkistamme aina saisiko jotakin käytettynä ennen kuin sen ostaa uutena. Käyntikortit, flyerit on valmistettu kierrätetystä paperista, ja niitä pyritään ostamaan ja jakamaan vain sen verran kuin on tarve. Asiakkaille lähetämme kuitit mielellään sähköpostiin, jotta turhaa paperia ei tulostettaisi. Käyttämämme yritykset käyttävät ympäristöystävällisiä kuljetusmenetelmiä. Putkityöt sekä muut asennus palvelut tulevat pieniltä kotimaisilta firmoilta. Kaikki nämä ovat pieniä arkisia asioita missä haluamme toimia edellä mainittujen arvojen mukaan. 

 

 

 

About The Author

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *