Luonnonkosmetiikasta: Vegaaninen aurinkosuojavoide

Ajattelin kirjoittaa ajankohtaisesta aiheesta – itsensä aunringolta suojaamisesta.  Aurinko kohottaa mielialaa sekä käynnistää kehossa D-vitamiinin tuotannon. Auringosta nauttiessa on syytä kuitenkin muistaa ihon suojaaminen , ettei päästä ihoa palamaan. Auringon säteet aiheuttavat ihossa kemiallisia muutoksia  jotka paitsi vanhentavat ihoa, voivat pahimmillaan ajan kuluessa johtaa ihosyöpien syntyyn.

 

Auringon UV-säteilyn vaikutukset

Auringon UV-säteily jaetaan aallopituuden mukaan UVB- ja UVA-säteisiin.

UVB- säteet

-Vaikuttavat ihon pintaosissa

-Käynnistävät ihon D-vitamiinituotannon

-Aiheuttavat ihon paksuuntumista ja käynnistävät melaniinin tuotannon, joka ruskettaa ihoa

-Voivat polttaa tai aiheuttaa tulehdusreaktion

UVA-säteet

-Tunkeutuvat syvälle ihoon

-Aiheuttavat ihon ennenaikaista ikääntymistä

– Heikentävät immuunivastetta

 

Nauti turvallisesti auringosta

Aurinkosuojavoidetta on muistettava lisätä päivän mittaan, ja mitä pienempi suojakerroin, voidetta useammin lisää tuotetta. Muista että aurinkosuojavoide ei yksinään riitä. Älä oleskele tuntikausia suorassa auringonpaisteessa, etenkään kello 11-15 välisenä aikana, vaan malta välillä mennä myös varjoon. Parhaiten suojavat leveälieriset hatut sekä ihon peittäminen kankaalla. Helposti palavat olkapäät voikin peittää esimerkiksi kevyellä huivilla.

 

Oikeanlaisen suojatuotteen valinta.

Aurinkosuojatuotteen valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi ikä, ihotyyppi, suojattava kehon osa sekä päivän UV-indeksi. Ilmatieteen laitoksen sivuilta löytyvä UV-indeksi kertoo ultraviolettisäteilyn voimakkuudesta.

Hyvä aurinkosuojatuote antaa suojaa sekä UVA- että UVB-säteilyä vastaan. Aurinkotuotteissa merkinnät, SK (suojakerroin) tai SPF (Sun Protection Factor), kertovat tuotteessa olevan UVB-suojan määrän. Pakkauksessa ilmoitettu suoja syntyy kuitenkin vain, mikäli tuotetta on iholla riittävä määrä eli käytä voidetta riittävästi ja muista lisätä sitä säännöllisesti päivän mittaan.

Aurinkosuojavoiteen UVA-suojan tulee olla vähintään 1/3 tuotteen UVB-suojan määrästä. Pakkauksessa on UVA-kuvake, mikäli tuotteen UVA-suojavaatimus täyttyy, kuten kuvassa alla.

 

 

Vegaaninen aurinkorasva luonnonkosmetiikalta

Haluan vinkata EKOPHARMA Helsingin mustaherukka aurinkosuojavoiteesta, joita löytyy kahta voimakkuutta, SPF15 ja PSF30. Kyseessä on ensimmäisen kotimainen vegaaninen aurinkosuojavoide joka on sekä sertifioitua luonnonkosmetiikkaa  (FI-Natura) että myös Leaping Bunny- sertifioitua.

 

 

Vegan EKOPHARMA Helsinki Leaping Bunny Avainlippu Luonnonkosmetiikka              Vegan, vegaaninen, EKOPHARMA Helsinki, Leaping Bunny, Avainlippu, Luonnonkosmetiikka

 

EKOPHARMA:n  aurinkovoiteen fysikaalinen aurinkosuoja muodostuu titaanidioksidista ja sinkkioksidista. Hoitavaa mustaherukkaa sisältävä voide imeytyy iholle helposti. Fysikaalisia aurinkosuojatuotteita suositellaan etenkin lapsille ja herkkäihoisille. Tuotetta on myynnissä meillä karmassa hintaan 35,50 €. Tuotteesta löytyy UVA ja UVB merkinnät.

 

Auringonoton jälkeen

Auringossa päivän oleskeltuasi muista kosteuttaa ihoasi jottei se kuivu. Itse olen nyt kesällä tykännyt tykännyt käyttää EKOPHARMA:n  vadelma sarjan kasvovettä. Kyllä kasvovettä! Se on ihanan kosteuttava ja helppo suihkia iholle. Halutessaan siihen päälle voi lisätä kosteusvoiteen jos tuntuu että iho sitä vaatii. EKOPHARMA:n ihonhoitotuotteita myydään aivan ihanassa vegaanisessa hoitolassa Kauneushoitola Hilla:ssa, joka on ihan luottopaikkani mitä tulee ihonhoitoon. Siellä on huippu palvelu ja runsas valikoima EKOPHARMA:n tuotteita, ja lisäksi Hillalla on myös nettikauppa Hillankauppa mistä pystyy tuotteita tilaamaan suoraan kotiin. Heiltä saat todellista asiantuntemusta mitä tulee ihonhoitoon! ❤️

About The Author

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *