Taidevalokuvakirja

 

 

Halusin tehdä valokuvataidekirjan tuodakseni minulle tärkeitä asioita esiin. Tässä tekstissä on van osa niistä kuvista jotka päätyivät kirjaan.  Ajattelin että se voisi olla myös asiakkaille mukavaa selailtavaa siinä  vaikka siinä värin vaikuttaessa. Minusta on hyvin mielenkiintoista miten eri tavalla hahmotamme maailmaa, ja joskus kuva kertookin meille jotain mihin sanat eivät pysty.

 

 

 

Taide on minulle aina ollut tärkeä osa elämää; Se on minulle luonnollinen tapa kertoa, käsitellä ja hahmottaa asioita.  Halusin käsitellä kauneutta ja kokonaisvaltaista hiustenhoitoa valokuvan keinoin. Lähdin pohtimaan mitä minulle merkitsee sana kauneus? Näen kauneuden kokonaisuutena, olemme psykofyysinen kokonaisuus. Siihen miten näet asioita vaikuttavat osittain omat alitajuntaiset arvosi, omat kokemuksesi, joten tämä peilaa aina jotain sinusta kokijana. Kirjassa halusin tuoda sitä näkökulmaa esiin, miten olemme kaikki osa suurempaa kokonaisuutta, kuvissa ympäristö ja kohde ovat yhtä – rajat ikään kun hälvenevät ja katoavat.

 

 

 

 

Toinen minulle tärkeä asia jonka tahdoin tuoda esiin on miten meidän tulisi arvostaa kaikkea elämää sen sijaan että pyrimme arvottamaan sitä. Tämä maailma on meidän yhteinen kotimme, meillä en tarkoita vain ihmisiä. Koen että maailma tarvitsee lisää empatiaa, voimmeko todella elää niin että ajattelemme olevamme ylivertaisia suhteessa muihin? Tuhlaamme lyhytnäköisesti vain maapallon voimavaroja miettimättä tekojemme seurauksia. Onko näin että on  erillinen ihminen ja luonto vai olemmeko osa suurempaa kokonaisuutta, osa luontoa? Voiko aisoihin vaikuttaa omilla teoillaan vai pitääkö elää niiden valmiiden mallien mukaan, sillä näin olemme aina tehneet? Voisiko jokin toinen tapa olla sittenkin toimivampi?

 

 

 

 

Luonnossa voi hetkeksi vetäytyä itseensä, kuunnella mitä intuitiosi sanoo. Mikä sinulle on tärkeää? Pysähtyä vaan ihmettelemään kaikkea ympärilläsi, miltä asiat näyttävät, miltä ne tuntuvat, loppujen lopuksi kauneutta on kaikkialla. Pysähtymisen taito on nykyajan hektisessä ja suorituskeskeisessä maailmassa hyvin tärkeää, käännä huomio sisäänpäin ja kuuntele itseäsi. Informaatiota tulee joka tuutista ja kanavasta mutta mikä on sinun totuutesi, mikä on sinulle aidosti tärkeää?

 

 

 

 

Nämä ovat ajatuksia jotka olen pukenut kuvien muotoon, en esitä sinulle valmiita vastauksia tai totuuksia. Haluan herättää sinussa kysymyksiä, saada sinut katsomaan asioita toisesta näkökulmasta ja kyseenalaistamaan uskomuksia ja valmiiksi annettuja toimintamalleja.

 

 

 

Päätin että haluan avata hiukan teille tätä prosessia ja laittaa kuvia myös tänne blogin puolelle. Kirja löytyy karmasta mikäli tahdot sitä selailla. Karman seinille myös ilmestyy näitä kuvia.  Haluan että taide näkyy vahvasti karmassa ja on osa sitä.

About The Author

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *