Zero Waste – Nollahukka

Mitä tarkoitetaan zero waste -termillä? yksinkertaisuudessaan pyritään minimoimaan sellaisen jätteen määrää mitä ei pysty kierrättämään. Tavallaan zero waste on siis elämäntapa, jossa pyritään yksinkertaistamaan omaa arkea – sen sijaan että jatkuvasti tuotaisimme jätettä ostamalla uutta tavaraa. Kulutetaan mielummin vähemmän, mutta laadukkaammin, ottaen huomioon tuotteen koko elinkaari.

zero | Longevity LIVE
Kuva on tästä artikkeleista otettu, jossa myös tarkemmin tietoa aiheesta.
Suomeksi kattavasti tietoa löydät tästä linkistä.

Viiden K:n sääntö

  1. Kieltäydy
  2. Karsi
  3. Käytä uudelleen ja korjaa
  4. Kierrätä
  5. Kompostoi

Zero waste luonnonkosmetiikassa

Luonnonkosmetiikan tuotteissa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon luomulaatuisia, ympäristöystävällisiä raaka-aineita, mitä eivät kuormita ympäristöä. Markkinoilla on paljon raaka-aineiltaan laadukkaita tuotteita jotka ovat täysin biohajoavia ja ympäristöystävällisiä. Kuitenkin monien hyvienkin tuotteiden pakkaamisessa olisi silti paljon kehitettävää. Muovi on käytetyin pakkausmateriaali tällä hetkellä. Tosin, monet pakkaukset on tehty kieräytetystä muovista. Suomessa on hyvä tilanne siinä mielessä, että meillä on muovinkeräyspisteitä ympäri maata.

Pakkausmateriaalit meillä karmassa

https://naviter.fi/ekopharma/kasvivarit/

Meillä pyritään välttämään muovipakkauksia niin pitkälle kuin mahdollista. Ainoastaan ekopharman pesu ja muotoilu, sekä savivaalennuksessa käytettävä hapete ovat muovipulloissa. Edellä mainitut tuotteet ovat nestemäisiä tuotteita, ja niille muovipullo on tällä hetkellä todettu järkevimmäksi vaihtoehdoksi. Käyttötuotteet ostetaan kuitenkin mahdollisimman suurissa pakkauksissa ja tyhjät pullot kierättämme aina tietenkin asianmukaisesti. Asiakkaalla on mahdollisuus täyttää isommasta täyttöpullosta tuotetta vanhaan ostamaansa pienempään muovipulloon. Meidän käyttämät kasvivärit ovat paperipusseissa. Tässä ekopharman kasvivärit ovat edistyksellisiä, sillä monella merkillä on käytössä pieniä yksittäispakattuja muovipusseja jotka kuormittavat luontoa tarpeettomasti!

FAMO shampoo- ja hoitoainepalat.

Jälleenmyyntituotteena meillä on aivan ihania FAMO kosmetiikka palashampoita sekä palahoitoaineita. Famon tuoteet pakataan pahviin, ja ne eivät sisällä vettä. Tämä pienentää niiden hiilijalanjälkeä, sillä käyttäjänä et turhaan kuljeta vettä edestakaisin! (Vinkkinä: Famon palat ovat oiva matkakumppani vaikkapa retkeillessä).

Famot ovat myös tottakai kotimaisia, ne valmistaan Tuusulassa. Tuotteet postitetaan kieräytetyissä pahvilaatikoissa ja pakkaamiseen käytetään kierrätettyjä sanomalehtipapereita. Famon palat ovat siis todellinen zero waste -tuote, minkä lisäksi ne ovat kotimaista luonnonkosmetikkaa, ja nykyään kaikki Famon palat ovat vegaanisia 💚

NaturalLINE puuharjat

karmassa myös työvälineissä pyritään luonnollisesti ottamaan huomioon työvälineiden materiaalin koko elinkaari. Käytämme puuharjoja, joissa on puuharjakset sekä pohja luonnonkumia. Toki osassa harjoista on muoviset piikit sillä puiset eivät sovellu hiusten föönaamiseen. Tässäkin pyrimme siis maksimoimaan uusiutuvien materiaalien käyttöä. Materiaalivalinnat huomioimme myös toki huonekaluissa, missä suosimme ennen kaikkea kierrätystä ja luonnonmateriaaleja.

Vältämme kaikkea kertakäyttöistä: esimerkiksi niskaliinat meillä ovat kankaisia ja pestäviä, suojaliinojen sijaan käytämme pyyhettä kapan suojana. Suojahansikkaat ovat kertakäyttöisiä mutta niitäkään ei vaihdeta joka asiakkaan yhteydessä vaan pestään välissä mikäli suinkin mahdollista. Yrityksenä pyrimme minimoimaan jätteen määrän niin pitkälle kun mitenkään mahdollista!

zero waste

Löydät karmasta myös luettavaa aiheesta 💚

About The Author

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *